27 november 2009

Det glamorösa livet som hundmamma - Första natten

Tyra är som sagt här!

Även om det inte bara är rosa moln så är det underbart!
När hon först kom in i lägenheten var hon lite reserverad, men snart fann hon att matte hade jätte roligt hår att leka med. Hon hittade kort därefter sin plats och bar dit ALLA leksaker!

Snart kom lilltjejen på att vardagsrums golvet är utmärkt toalett, nästa gång hann vi dock ut! När det vart dags för käk var det en mycket ivrig liten Tyra som glufsade i sig på några sekunder, det märks att hon är van vid att konkurera med 9 syskon vid maten.... Just det, hon börjar redan visa sig kaxig mot husse genom att kritisera hans städning! Andreas som tyckte att han städat så bra, men hon hittar små ludd från ulltofflorna och något gruskorn under skohyllan, å ALLT ska prövas i munnen (även om hon ätit minuten innan) likaså löv, gräs, ALLT.... Så man får hålla koll!

Då Tyra sovit hela bilresan till oss samt en del under kvällen (gärna nära fossingarna) undrade vi hur mycket hon skulle sova under natten. Hon protesterar lite när hon är instängd i hagen, men finner sig ganska snabbt och börjar gnaga på någon leksak, genast övergår leken till det vildaste laget och hon hoppar och dyker i luften efter saker som inte finns =)

Sent på kvällen gick vi ut, och hoppades på att hon ändå kanske skulle sova hela natten. Så fort vi släckt lampan börjar hon gnälla och protestera, som för att säga "mamma, pappa ja vill INTE sova, kom igen vi leker istället" utmattad efter bara en kort stunds gnällande säckar hon ihop och somnar.

Omkring 03.40 Vaknar vi av en pipande valp. Jag håller fast vid ordet att hon bara har det tråkigt (det skulle jag inte ha gjort) ty snart har vi en stor pöl på golvet! Så vi går ut en sväng ändå. Sen när vi kommer in förstår hon genast att vi ska fortsätta sova när lampan släckts och hon lägger sig tillrätta (önskar att jag också hade så lätt för att somna).

Än en gång vaknar vi av valpljud (dock okänt klockslag) Andreas tycker att vi kanske ska gå ut, men den här gången låter det inte som förut? Det var bara ljudet av en valp som leker för sig själv mitt i natten, snart blir hon trött och kan åter somna om.

Strax efter 06 vaknar vi på nytt, det här gnället var toalett gnället har vi nu lärt oss.
När vi kommer tillbaka vill Tyra inte alls sova! Gnäll och små ylanden... men snart ger hon sig.
Vid 07.30 ringer husses väckarklocka, men vad är det jag hör? En tyst, lugnt sovande hundbebis (prisa gudarna tänker jag som har hela ansvaret på förmiddagen eftersom Andreas har tenta kl 13.00) Men lilla Tyra tyckte att hon och matte sovit tillräckligt och ville genast upp för att se vad husse höll på med.
Trots att sömnen inte varit den bästa under natten, trots att hon vill bita mig i håret, trots att man ständigt har en pöl att rengöra eller något att plocka upp så är det UNDERBART!

1 kommentar:

KarinoKjelle sa...

Det kommer att bli en kannnooon mysig hund av henne!!!
När man får så mycket kärlek & ömhet,så kan det bara bli bra!
Var rädda om er & hoppas ni får en mysig helg!!Karin & Kjelle.
Ps:Mormor & Morfar tyckte att Tyra var jätte söt & önskar er lycka till med henne.