13 december 2010

Falu Baskets framtid!

Hej!


Som de flesta vet så tränar jag Falu Baskets pojklag, som snart får ses som vårt A-lag då det knappt finns något äldre lag på herrsidan =). Förra veckan spelade vi får första match någonsin och det i ett prestige laddat möte mot klubbens tjejlag som är i samma ålder. Det fanns en viss nervositet innan matchen för hur det skulle gå, några av tjejerna är inne på sin andra säsong och vi kom till spel med 6 killar varav 4 st endast spelat i knappt 3 månader.


Vi började matchen med att spela tufft försvar redan vid halvplan och det gav utdelning direkt. Vi snodde massor av bollar och kunde lägga i enkla lay-ups. När tjejerna väl hann springa hem i försvar hängde de inte med i vårt fina passningsspel och vi hittade bra skottlägen. I halvlek ledde vi med 30-0!


I andra halvlek lugnade vi ner försvaret för att låta tjejerna komma in i matchen. De gjorde då 4 snabba poäng men hade bud på mer men bollen ville inte gå i korgen. I anfall så fick vi chansen att öva mycket på vårt passningsspel vilket stundtals såg riktigt bra ut. Några gånger blev det trots uppmaningarna om passningspel soloprestationer (det är ju kul att göra poäng) men det kunde vi unna killarna denna dag. Alla fick göra poäng och i slutet fick vi se dagens spel när Viktor och Lukas kommer 2-1. Lukas passar Viktor som precis vid korgen ser ut att ta ett skott, men han skottfintar istället så att han lurar försvararen åt sidan. När han då är helt ensam passar han istället osjälviskt Lukas som kan lägga i två enkla poäng på andra sidan korgen, riktigt snyggt! Vi vinner tillslut med hela 63-4 efter en fin laginsats. Dessa killar har verkligen utvecklats enormt mycket på dessa 3 månader som vi nu tränat tillsammans så fortsätter vi att träna på rätt saker så ska vi nog kunna ge lag som Ockelbo, Gävle och Borlänge en rejäl match under våren. Gå gärna in på http://www.falubasket.se/ och klicka på "Pojkar nybörjare" för att komma till vår lagsida
.

Falu Basket pojkar

4 kommentarer:

Karinokjelle sa...

Vilket coolt gäng!!!!
Det ska bli spännande att följa er!
Lycka till....

Anonym sa...

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi Carina, Pelle och Tim

Karinokjelle & Ackeogerd sa...

Nu är det dax att skriva Januari nyheterna.....eftersom ni skriver varje månad(hi,hi) från oss som vill veta hur ni har det!!!!!

KARINOKJELLE sa...

NU ÄR DET FEBRUARI MÅNAD!!!!

OCH VI HAR HAFT ÄRAN ATT SE BASKET GRABBARNA LIVE!!!
NI ÄR DUKTIGA & KOMMER ATT BLI KANNOOON BÄST!!
INGET ÄR OMÖJLIGT BARA OLIKA SVÅRT MEN MYCKE´SVETT KOMMER ATT GÅ ÅT!
lYCKA TILL!!!!